Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 355


Ministrul sârb al apărării, în vizită în România


Ministrul apărării al Republicii Serbia, Zoran Stankoviè, însoțit de o delegație, va efectua o vizită oficială în România, în zilele de 12 și 13 septembrie a.c., la invitația ministrului român al apărării, Teodor Atanasiu.

Pe agenda convorbirilor dintre cei doi oficiali se află subiecte referitoare la evoluția mediului de securitate în Sud-Estul Europei și în regiunea extinsă a Mării Negre, experiența României în relația cu NATO, cooperarea militară bilaterală, campania împotriva terorismului, situația din teatrele de operații din Irak și Afganistan.

În programul vizitei ministrului sârb sunt incluse primiri la Președinția României și la Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților. De asemenea, delegația oaspete va vizita, în București, Universitatea Națională de Apărare, Centrul de Instruire prin Simulare și Colegiul de Management al Crizelor și Operații Multinaționale.

Marți, 12 septembrie, ora 13.25, miniștrii Atanasiu și Stankoviè vor susține declarații de presă la sediul Ministerului Apărării. Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea despre Hotel Marriott), între orele 13.00 și 13.20.Biroul de Presă al Ministerului Apărării