Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 356


Spitalul Militar Central - la a 175-a aniversare


Momentul considerat a fi “certificatul de naștere” al actualului Spital Clinic de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” îl reprezintă înființarea, la 13 septembrie 1831, la București, a primei infirmerii a unei unități militare a Principatului Țării Românești.

De-a lungul timpului, spitalul s-a impus printre cele mai importante instituții medicale din România, prin dotare modernă, personal cu înaltă calificare profesională și utilizarea celor mai noi metode de diagnostic și tratament.

În Spitalul Clinic de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” sunt tratați peste 55.000 de pacienți, anual, iar în regim ambulatoriu, aproximativ 120.000. Totodată, S.C.U.M.C. este una din bazele clinice reprezentative ale Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, 600 studenți și 400 medici rezidenți pregătindu-se anual în secțiile spitalului.

* * *

Miercuri, 13 septembrie a.c., începând cu ora 10.00, în amfiteatrul spitalului se va desfășura un program de manifestări care include difuzarea unui film documentar și vizitarea muzeului cu exponate din istoria medicinei militare dedicate aniversării instituției medicale bucureștene.

Jurnaliștii care doresc să participe la acest eveniment aniversar sunt așteptați, între orele 9.45-10.00, la intrarea principală în spital, din Calea Plevnei, nr. 134. Informații suplimentare poate oferi lt. col. medic Dragoș Cuzino, 0722 657 456.Biroul de Presă al Ministerului Apărării