Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan-comandor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 187


COMUNICAT


Vineri, 20 iunie a.c., domnul Sorin Encutescu, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, va participa, la sediul NATO din Bruxelles, la un briefing al īnaltilor reprezentanti ai tarilor participante la SEEGROUP (Grupul Director pentru Cooperare in Domeniul Securitatii in Sud-Estul Europei).

Tema va fi gestionarea consecintelor reformei īn domeniul apararii, cu accent pe reconversia personalului disponibilizat si conversia bazelor militare.

La manifestare sunt invitati ambasadorii statelor membre SEEGROUP, a carui presedintie este exercitata īn prezent de ambasadorul Macedoniei. Discutiile si dezbaterile vor fi conduse de domnul Patrick Hardouin, directorul Directiei pentru Afaceri Economice a NATO.

Briefingul īsi propune sa aduca īn atentia guvernelor tarilor participante la SEEGROUP importanta si necesitatea programelor de reconversie a personalului si a bazelor, sa ofere propuneri de asistenta si posibilitatea cunoasterii unor experti īn domeniul procesului de implementare a programelor de reforma.

Domnul secretar de stat Sorin Encutescu va prezenta experienta Ministerul Apararii Nationale īn reconversia profesionala a personalului militar disponibilizat din Armata Romāniei.

Biroul de Presa al M.Ap.N.