Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Linia telefonica gratuita 0800.808.880

 


Comunicat nr. 365


Cariera militar - promovat de Ministerul Aprrii printr-o campanie de informare public


Ministerul Aprrii va desfura, ncepnd de mine, 20 septembrie, i pn pe 20 noiembrie a.c., o campanie de informare, inclusiv prin publicitate media, pentru promovarea carierei militare i creterea gradului de atractivitate a profesiei de soldat i gradat voluntar.

O prim etap a campaniei va avea loc la nivel naional, ntre 20 septembrie i 20 octombrie, urmnd ca, dup 15 octombrie, s se desfoare cea de-a doua etap att n municipiul Bucureti, ct i n judeele Arge, Bistria-Nsud, Brila, Buzu, Constana, Cluj, Ilfov, Mure, Prahova, Vrancea.

Campania publicitar const n difuzarea de spoturi de televiziune i radio, publicarea de machete de pres, afiarea a 20.000 de postere i a 100 de panouri stradale.
Prin aceast campanie, Ministerul Aprrii intenioneaz s realizeze o baz de selecie extins pentru corpul gradailor i soldailor voluntari, astfel nct s fie ocupate circa 1.200 de posturi pn la sfritul anului n curs i aproximativ 5.000 n anul 2007, cea mai mare parte a acestora aparinnd Forelor Terestre.

Profesionalizarea complet a armatei n perspectiva intrrii n vigoare, la 1 ianuarie 2007, a Legii nr. 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului millitar obligatoriu i trecerea la serviciul militar pe baz de voluntariat, presupune atragerea i meninerea n sistemul militar a unui corp valoros al gradailor i soldailor. Acetia vor suplini, prin calitate, reducerile de efective inerente procesului de transformare a armatei ntr-o organizaie bazat pe voluntariat, n condiiile existenei unei mari diversiti de oferte pe piaa muncii din Romnia.

Ministerul Aprrii a desfurat o licitaie deschis pentru achiziia public de servicii de publicitate (concepie, creaie, producie i difuzare), iar contractul a fost adjudecat, pe baza criteriului “oferta cea mai avantajoas din punct de vedere tehnico-economic”, firmei S.C. Ars Advertising SA, la preul de 1.709.673,79 lei (inclusiv TVA). Caietul de sarcini al licitaiei a fost cumprat de 22 de firme, de la trei dintre acestea primindu-se oferte. Anunul de atribuire a contractului a fost transmis spre publicare ctre R.A. „Monitorul Oficial” astzi, 19 septembrie.

Cei interesai pot obine informaii suplimentare sunnd la 0800.808.880 (linie telefonic gratuit), sau accesnd pagina de internet a Ministerului Aprrii la adresa www.mapn.ro/recrutare, unde se gsesc i spoturile TV/radio, respectiv modelele de panouri i afie.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii