Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Linia telefonica gratuita 0800.808.880

 


Comunicat nr. 365


Cariera militară - promovată de Ministerul Apărării printr-o campanie de informare publică


Ministerul Apărării va desfășura, începând de mâine, 20 septembrie, și până pe 20 noiembrie a.c., o campanie de informare, inclusiv prin publicitate media, pentru promovarea carierei militare și creșterea gradului de atractivitate a profesiei de soldat și gradat voluntar.

O primă etapă a campaniei va avea loc la nivel național, între 20 septembrie și 20 octombrie, urmând ca, după 15 octombrie, să se desfășoare cea de-a doua etapă atât în municipiul București, cât și în județele Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Constanța, Cluj, Ilfov, Mureș, Prahova, Vrancea.

Campania publicitară constă în difuzarea de spoturi de televiziune și radio, publicarea de machete de presă, afișarea a 20.000 de postere și a 100 de panouri stradale.
Prin această campanie, Ministerul Apărării intenționează să realizeze o bază de selecție extinsă pentru corpul gradaților și soldaților voluntari, astfel încât să fie ocupate circa 1.200 de posturi până la sfârșitul anului în curs și aproximativ 5.000 în anul 2007, cea mai mare parte a acestora aparținând Forțelor Terestre.

Profesionalizarea completă a armatei în perspectiva intrării în vigoare, la 1 ianuarie 2007, a Legii nr. 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului millitar obligatoriu și trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat, presupune atragerea și menținerea în sistemul militar a unui corp valoros al gradaților și soldaților. Aceștia vor suplini, prin calitate, reducerile de efective inerente procesului de transformare a armatei într-o organizație bazată pe voluntariat, în condițiile existenței unei mari diversități de oferte pe piața muncii din România.

Ministerul Apărării a desfășurat o licitație deschisă pentru achiziția publică de servicii de publicitate (concepție, creație, producție și difuzare), iar contractul a fost adjudecat, pe baza criteriului “oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic”, firmei S.C. Ars Advertising SA, la prețul de 1.709.673,79 lei (inclusiv TVA). Caietul de sarcini al licitației a fost cumpărat de 22 de firme, de la trei dintre acestea primindu-se oferte. Anunțul de atribuire a contractului a fost transmis spre publicare către R.A. „Monitorul Oficial” astăzi, 19 septembrie.

Cei interesați pot obține informații suplimentare sunând la 0800.808.880 (linie telefonică gratuită), sau accesând pagina de internet a Ministerului Apărării la adresa www.mapn.ro/recrutare, unde se găsesc și spoturile TV/radio, respectiv modelele de panouri și afișe.Biroul de Presă al Ministerului Apărării