Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Renato Nadolu

 


Comunicat nr. 375


nalt oaspete din Trupele de Uscat ale SUA, n Romnia


“Am convingerea c Trupele de Uscat ale Statelor Unite ale Americii din Europa, n cooperare cu Forele Terestre Romne, vor face ca bazele de instrucie pe care le-am vzut n Romnia s fie foarte folositoare pentru instruirea n comun“, a declarat generalul William S. Wallace, comandantul Doctrinei i Instruciei Trupelor de Uscat ale SUA (US Army TRADOC), cu prilejul vizitei pe care a fcut-o la Constana, n zilele de 26 i 27 septembrie a.c.

Vizita a oferit comandantului TRADOC i efului Statului Major al Forelor Terestre, general locotenent dr. Sorin Ioan, prilejul de a discuta despre un program extins de instruire n comun i de nvmnt, n special pentru corpul subofierilor.

“Am avut discuii utile pentru stabilirea unor detalii tehnice care vor contribui la finalizarea Acordului de folosire n viitor a bazelor noastre de instrucie“, a subliniat generalul Ioan.

Generalul Wallace a evideniat faptul c relaiile personale sunt deosebit de importante n dezvoltarea cooperrii militare bilaterale. “Apreciez foarte mult faptul c am avut oportunitatea de a m rentlni cu generalul Ioan i sunt convins c respectul reciproc care exist ntre trupele de uscat americane i forele terestre romne este foarte important”, a spus comandantul TRADOC.

Generalul Wallace a fost numit n actuala funcie la 13 octombrie 2005, dup ce a asigurat, timp de doi ani, comanda Centrului Interarme al Trupelor de Uscat i a Fortului Leavenworth.

TRADOC este structura responsabil cu recrutarea i instruirea militarilor din Trupele de Uscat americane, cu formarea de lideri, sprijinirea instruirii n uniti, dezvoltarea i implementarea doctrinei, stabilirea de standarde i proceduri de operare. TRADOC are n compunere 33 de coli i 16 baze militare, n care se organizeaz cursuri pentru aproximativ 450.000 de militari.

Compartimentul Relatii Publice al S.M.F.T.