Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 378


Senatori americani, în vizită la militarii români din Afganistan


„Partenerilor noștri români: vă mulțumesc pentru angajamentul asumat în dificila dumneavoastră misiune. Statele Unite sunt mândre să fie alături de dumneavoastră. Dumnezeu să vă binecuvânteze!” - sunt cuvintele scrise de senatorul american Mel Martinez în Cartea de Onoare a Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”.

În cursul zilei de ieri, 2 octombrie, a.c., militarii români și americani, care participă împreună la misiunea ISAF-2006 din Afganistan, i-au avut ca oaspeți, în baza de dislocare din Qalat, provincia Zabul, pe doi senatori americani, respectiv Bill Frist, senator de Tennessee, și Mel Martinez, senator de Florida.

Demnitarii americani au remarcat seriozitatea și spiritul de echipă care caracterizează cooperarea dintre militarii români și americani, recunoscuți și apreciați atât de autoritățile naționale afgane, cât și de conducerea ISAF pentru abnegația cu care acționează pentru asigurarea securității, stabilității și dezvoltării în sudul Afganistanului.Biroul de Presă al Ministerului Apărării