Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 382


Noi misiuni pentru militarii români din Irak


Militarii Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani”, dislocați în sudul Irakului, lângă An Nassiryah, au preluat de la partenerii italieni misiunea de asigurare a pazei podului peste fluviul Eufrat și a securității autostrăzii care traversează regiunea spre Bagdad.

În contextul retragerii trupelor italiene din provincia Dhi Qar, comanda Diviziei Multinaționale de Sud-Est le-a încredințat militarilor români noi misiuni pe care aceștia le vor îndeplini în sprijinul Coaliției.

Comandantul Batalionului 811 Infanterie, locotenent-colonelul Tudorel Dragonici, consideră că atribuirea acestor noi misiuni este o dovadă a încrederii pe care forțele Coaliției o au în profesionalismul militarilor români pentru menținerea securității în aria de responsabilitate.

Podul peste Eufrat este considerat obiectiv strategic pentru Coaliție, fiind singura legătură între Sudul și Nordul Irakului, respectiv între Golful Persic (orașul Basra) și Bagdad.

*
* *

Începând cu data de 21 septembrie Brigada 3 irakiană a preluat de la forțele italiene controlul asupra securității din zona Dhi Qar. În prezent, misiunile pe care militarii români le îndeplinesc în aria de responsabilitate pentru sprijinul forțelor irakiene și ale Coaliției sunt paza permanentă la ambele capete ale podului strategic peste fluviul Eufrat, patrule pentru securizarea căilor de comunicație din aria de responsabilitate și asigurarea pazei campului de dislocare.Biroul de Presă al Ministerului Apărării