Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: mr. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 383


COMUNICAT


Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru politica de apărare și planificare din Ministerul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a participat, în zilele de 4 și 5 octombrie a.c., la a cincea rundă de consultări informale NATO-Ucraina la nivel înalt, care s-a desfășurat la Sintra (Portugalia). Reuniunea a fost organizată de către NATO și Comitetul Atlantic al Portugaliei.

Principalele elemente discutate pe parcursul reuniunii au vizat, printre altele, progresele înregistrate de Ucraina în implementarea reformelor din domeniul apărării și sectorului de securitate. Au mai fost discutate și aspecte legate de provocările în ceea ce privește transformarea politicilor de apărare în contextul unui mediu internațional de securitate caracterizat de amenințări multiple.

De menționat că, în cadrul reuniunii a fost invitat pentru a ține o prelegere de deschidere Lech Walesa, fost președinte al Poloniei și lider al Sindicatului Solidaritatea.

De asemenea, în cadrul reuniunii a fost organizată și ceremonia de semnare a Scrisorii de Intenție pentru constituirea Rețelei de Parteneriat NATO-Ucraina în vederea dezvoltării expertizei societății civile în domeniul reformelor sectorului de securitate. Documentul a fost semnat și de România. În plus, tot în marja întâlnirii au debutat și lucrările Grupului de Lucru asupra controlului civil al serviciilor de informații, creat sub egida Grupului de Lucru Întrunit NATO-Ucraina pentru Reforma Apărării, la care participă și țara noastră.Biroul de Presă al Ministerului Apărării