Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: mr. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 383


COMUNICAT


Secretarul de stat i ef al Departamentului pentru politica de aprare i planificare din Ministerul Aprrii, Corneliu Dobrioiu, a participat, n zilele de 4 i 5 octombrie a.c., la a cincea rund de consultri informale NATO-Ucraina la nivel nalt, care s-a desfurat la Sintra (Portugalia). Reuniunea a fost organizat de ctre NATO i Comitetul Atlantic al Portugaliei.

Principalele elemente discutate pe parcursul reuniunii au vizat, printre altele, progresele nregistrate de Ucraina n implementarea reformelor din domeniul aprrii i sectorului de securitate. Au mai fost discutate i aspecte legate de provocrile n ceea ce privete transformarea politicilor de aprare n contextul unui mediu internaional de securitate caracterizat de ameninri multiple.

De menionat c, n cadrul reuniunii a fost invitat pentru a ine o prelegere de deschidere Lech Walesa, fost preedinte al Poloniei i lider al Sindicatului Solidaritatea.

De asemenea, n cadrul reuniunii a fost organizat i ceremonia de semnare a Scrisorii de Intenie pentru constituirea Reelei de Parteneriat NATO-Ucraina n vederea dezvoltrii expertizei societii civile n domeniul reformelor sectorului de securitate. Documentul a fost semnat i de Romnia. n plus, tot n marja ntlnirii au debutat i lucrrile Grupului de Lucru asupra controlului civil al serviciilor de informaii, creat sub egida Grupului de Lucru ntrunit NATO-Ucraina pentru Reforma Aprrii, la care particip i ara noastr.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii