Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: mr. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 384


30.000 de persoane s-au interesat de cariera militar


Cariera militar ca soldat voluntar este o opiune nou i incitant pe piaa forei de munc, aprut ca urmare a faptului c Armata Romniei trece, de la 1 ianuarie 2007, la serviciul militar pe baz de voluntariat n timp de pace.

La aproape trei sptmni de la inierea campaniei de promovare a profesiei militare, n 20 septembrie a.c., numrul persoanelor care i-au manifestat interesul pentru acest gen de carier a ajuns la aprox. 30.000.

Circa 6.000 de tineri s-au adresat Birourilor Informare-Recrutare judeene, peste 2.500 au telefonat la numrul TELVERDE (0800 808 880) pus la dispoziie gratuit, iar 21.000 de vizitatori au accesat pagina din INTERNET (www.mapn.ro/recrutare), pentru a obine informaii n legtur cu modul n care se pot angaja n armat ca militari profesioniti.

Un element de atractivitate se dovedete a fi i principiul egalitii de anse, aplicat corespunztor i n domeniul militar, lucru care a fcut ca, dintre tinerii care s-au interesat la Birourile Informare-Recrutare i la Telverde, aproape 20% s fie de sex feminin.

Din analiza datelor de la Birourile Informare-Recrutare rezult c cei mai interesai de o carier n armat sunt tinerii din Bucureti i din judeele Arge, Constana, Gorj, Iai, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, iar cel mai puin interesai sunt tinerii din judeele Cara-Severin, Covasna, Slaj, Maramure.

Armata Romn are aproximativ 2.000 de locuri disponibile anul acesta pentru soldaii voluntari brbai, iar n anul 2007, circa 5.000 de locuri, pentru brbai i femei, cu vrsta cuprins ntre 18 i 26 de ani.

De la 1 ianuarie 2007, un soldat sau gradat voluntar va beneficia de o serie de avantaje materiale, cum ar fi: venituri salariale (incluznd i indemnizaia de hran) care pornesc de la 10 milioane de lei vechi i la care se adaug diferite sporuri n funcie de specialitatea militar i de condiiile de munc, echipament gratuit, compensaie pentru chirie n cazul n care nu are locuin, care poate ajunge pn la 50% din sold, asisten medical gratuit potrivit legii, posibilitatea continurii studiilor, precum i perspective de evoluie ntr-o carier militar permanent prin trecerea n corpul subofierilor sau al ofierilor.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii