Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Jipa Florin

 


Comunicat nr. 388


VULTURII au primit Drapelul de Luptă


Militarii Batalionului pentru Operații Speciale ,,VULTURII” au primit astăzi, 17 octombrie, a.c., Drapelul de Luptă al unității, acordat în luna iulie prin Decretul prezidențial nr. 1011.

Președintele României, Traian Băsescu, i-a înmânat comandantului batalionului, colonelul Constantin Știop, Drapelul de Luptă al unității, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Târgu Mureș în prezența secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, Corneliu Dobrițoiu, a șefului Statului Major General, viceamiral dr. Gheorghe Marin și a șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general locotenent Sorin Ioan.

În cadrul aceluiași eveniment președintele Băsescu a conferit sergentului Laurențiu Șerban medalia Serviciul Credincios clasa I pentru război, în semn de recunoaștere și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în misiune. Sergentul Șerban a fost rănit, în luna aprilie a.c., în timpul executării unei misiuni de patrulare și monitorizare în teatrul de operații din Afganistan.

Batalionul pentru Operații Speciale ,,VULTURII” constituie componenta Forțelor Terestre special instruită si dotată pentru executarea misiunilor specifice de cercetare, acțiuni de combaterea terorismului, asistență militară pentru consilierea și instruirea altor armate, acțiuni de stabilitate, asistență umanitară și în sprijinul păcii.

Personal și microstructuri din cadrul acestui batalion au participat la misiuni internaționale, în perioada 2005-2006, în Afganistan, în cadrul operațiilor „ENDURING FREEDOM" și ,,ISAF” (misiuni de patrulare, escortă și pază), și ,,ANA TRAINING” (misiuni de consiliere și antrenare a structurilor noii armate afgane).
Biroul de Presă al Ministerului Apărării