Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.cdor. Constantin ANCA

 


Comunicat nr. 420


Comandantul Marinei Militare a SUA - în vizită oficială în România


O delegație condusă de amiralul Michael G. Mullen, comandantul Marinei Militare a SUA, va efectua o vizită oficială în România, în perioada 7 - 9 noiembrie a.c., la invitația șefului Statului Major al Forțelor Navale.

În cadrul întrevederilor pe care oaspeții americani le vor avea cu conducerea Ministerului Apărării, a Statului Major General și a Statului Major al Forțelor Navale, vor fi discutate aspecte privind stadiul relațiilor bilaterale și colaborarea forțelor navale americane și române în cadrul NATO. Vor fi identificate, de asemenea, noi domenii de cooperare.

Programul delegației americane cuprinde și vizite la Comandamentul Flotei și la unități de marină din Constanța.

* * *

Amiralul Michael G. Mullen s-a născut la Los Angeles, California. A absolvit Academia Navală a SUA în anul 1968 și și-a desfășurat activitatea ca ofițer la bordul mai multor distrugătoare și crucișătoare, atât în flota din Atlantic, cât și în cea din Pacific. A îndeplinit, de asemenea, numeroase funcții la uscat pe linie de personal, operații și învățământ de marină.

A fost Comandant al Flotei a 2-a a Marinei Militare a SUA, după care a îndeplinit, pe uscat, funcțiile de comandant al Forțelor Aliate Întrunite de la Napoli și comandant al Marinei Militare americane din Europa.

Amiralul Mullen este comandantul Marinei Militare a SUA din 22 iulie 2005.Compartimentul Relatii Publice al Statului Major al Fortelor