Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.cdor. Constantin ANCA

 


Comunicat nr. 420


Comandantul Marinei Militare a SUA - n vizit oficial n Romnia


O delegaie condus de amiralul Michael G. Mullen, comandantul Marinei Militare a SUA, va efectua o vizit oficial n Romnia, n perioada 7 - 9 noiembrie a.c., la invitaia efului Statului Major al Forelor Navale.

n cadrul ntrevederilor pe care oaspeii americani le vor avea cu conducerea Ministerului Aprrii, a Statului Major General i a Statului Major al Forelor Navale, vor fi discutate aspecte privind stadiul relaiilor bilaterale i colaborarea forelor navale americane i romne n cadrul NATO. Vor fi identificate, de asemenea, noi domenii de cooperare.

Programul delegaiei americane cuprinde i vizite la Comandamentul Flotei i la uniti de marin din Constana.

* * *

Amiralul Michael G. Mullen s-a nscut la Los Angeles, California. A absolvit Academia Naval a SUA n anul 1968 i i-a desfurat activitatea ca ofier la bordul mai multor distrugtoare i crucitoare, att n flota din Atlantic, ct i n cea din Pacific. A ndeplinit, de asemenea, numeroase funcii la uscat pe linie de personal, operaii i nvmnt de marin.

A fost Comandant al Flotei a 2-a a Marinei Militare a SUA, dup care a ndeplinit, pe uscat, funciile de comandant al Forelor Aliate ntrunite de la Napoli i comandant al Marinei Militare americane din Europa.

Amiralul Mullen este comandantul Marinei Militare a SUA din 22 iulie 2005.Compartimentul Relatii Publice al Statului Major al Fortelor