Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Ciontea Ion

 


Comunicat nr. 441


Ministrul italian al apărării - în vizită oficială în România


Ministrul apărării al Republicii Italiene, Arturo Parisi, va efectua, în zilele de 22 și 23 noiembrie a.c., o vizită oficială în țara noastră, la invitația ministrului român al apărării.

În cadrul convorbirilor oficiale de la Ministerul Apărării vor fi abordate subiecte referitoare la apropiatul Summit NATO, care va avea loc în capitala Letoniei, Riga, la Politica Europeană de Securitate și Apărare și la situația de securitate din Europa de Sud-Est. Cei doi miniștri vor discuta, de asemenea, despre cooperarea în teatrele de operații, despre stadiul și perspectivele de dezvoltare a relațiilor militare bilaterale.

Programul vizitei ministrului italian al apărării în România mai cuprinde vizitarea Universității Naționale de Apărare, întâlnirea cu președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, vizitarea Muzeului Național de Istorie și a Patriarhiei Ortodoxe Române, precum și depunerea unor coroane de flori la Cimitirul Militar Italian.Biroul de Presă al Ministerului Apărării