Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 197


COMUNICAT


În ziua de 27 iunie a.c., secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, domnul Sorin ENCUȚESCU, va participa, la Oberammergau – Germania, la transferul de autoritate și la ceremonia schimbării comenzii NATO (SHAPE), precum și la sărbătorirea a 50 de ani de existență a Școlii NATO de la Oberammergau.

Deși este datată istoric din anul 1953, Școala are titulatura și caracterul actual din 1975. Cursurile sale sunt permanent actualizate pentru a reflecta modificările de ultim moment din cadrul NATO și al Comandamentelor Europene Aliate. Școala a evoluat de la două cursuri în anul 1953, la 64 de cursuri diferite în anul 2003. În momentul de față, cursurile acoperă subiecte de interes, precum: forțele multinaționale, protecția mediului, războiul electronic, operațiunile psihologice, operațiunile logistice, mobilizarea forțelor armate, armele de distrugere în masă, misiunile de menținere a păcii, managementul situațiilor de criză.

Începând din anul 1991 și până în anul 2003, au participat la cursurile Școlii NATO aproximativ 450 de ofițeri și 30 de civili din România.

Printre personalitățile române care au prezentat prelegeri studenților școlii de la Oberammergau se numără ministrul apărării naționale, Ioan Mircea Pașcu, ambasadorul Misiunii permanente a României la Bruxelles, Bogdan Mazuru, și fostul secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe, Mihai Răzvan Ungureanu.Biroul de Presa al M.Ap.N.