Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 462


Daruri pentru copiii irakieniMilitarii Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani” au organizat astăzi, de Sfântul Nicolae, o acțiune de cooperare civil-militară (CIMIC) pentru ajutorarea localnicilor din raza podului peste fluviul Eufrat. Paza și securitatea acestui obiectiv este una dintre principalele misiuni ale militarilor români în provincia Dhi Qar.

Respectând tradiția sărbătorii Sfântului Nicolae, militarii români au vizitat o școală și au dăruit unui număr de 80 de copii rechizite, dulciuri și jucării. Ofițerul CIMIC al batalionului, căpitan Dan Țurcanu, le-a explicat copiilor irakieni cum își pregătesc copiii din România ghetuțele pentru a primi dulciuri.

Cu această ocazie, medicul batalionului, maior Emil Coman, a acordat asistență medicală unor persoane cu diferite afecțiuni și i-a consultat pe micuții irakieni.

Conform ofițerului de relații publice al batalionului românesc, locotenent Mihai Ursache, în cadrul aceluiași proiect CIMIC s-a discutat cu liderii locali despre demararea lucrărilor de reparare a unui pod secundar peste Eufrat.

Până în prezent, „Dragonii Transilvani” au finalizat, în cele patru luni de misiune, trei proiecte CIMIC în localitatea Al Fudlija, în valoare de aproximativ 700.000 dolari, respectiv realizarea a două rețele de apă și canalizare și a unei rețele de electricitate. Tot în această perioadă, în sprijinul populației din localitatea Al Islah au fost distribuite medicamente, mobilier, rechizite și diferite articole de îmbrăcăminte.


Biroul de Presă