Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 486


COMUNICAT


Ziua aderării României la Uniunea Europeană va fi sărbătorită și în Ministerul Apărării, potrivit unui ordin semnat de ministrul apărării, Sorin Frunzăverde.

Astfel, în toate unitățile subordonate, cercuri militare, teatre de operații unde se află dislocați militari români și la reprezentanțele militare ale României vor fi organizate adunări ale întregului personal în cadrul cărora se vor prezenta materiale documentare privind importanța, avantajele și implicațiile din punct de vedere militar ale aderării României la Uniunea Europeană.

În instituțiile culturale ale Ministerului Apărării, pe lângă manifestările tradiționale, prilejuite de sărbătorile de iarnă, vor fi organizate festivități și spectacole consacrate evenimentului, sesiuni de comunicări științifice, simpozioane, conferințe și expoziții de carte, în cadrul cărora se vor prezenta și materiale documentare privind drepturile, libertățile și obligațiile care revin cetățenilor Uniunii Europene.

Începând cu 1 ianuarie 2007, la sediile tuturor unităților și comandamentelor militare, alături de drapelul național și cel al NATO, va fi arborat drapelul Uniunii Europene, iar efective ale Ministerului Apărării vor participa la manifestările dedicate aderării organizate de autoritățile centrale și locale, la solicitarea acestora.

Drapele ale Uniunii Europene au fost trimise și în teatrele de operații, unde, pentru militarii români vor fi organizate activități festive dedicate momentului, în funcție de condițiile specifice existente.

Vineri, 29 decembrie a.c., începând cu ora 11.00, la sediul Ministerului Apărării va avea loc o adunare festivă pentru a se marca aderarea României la Uniunea Europeană. La manifestare vor fi prezenți ministrul apărării, Sorin Frunzăverde, generali și ofițeri, cadre militare și personalul civil din Statul Major General. Festivitatea va debuta cu un ceremonial militar în cadrul căruia fanfara Muzicii Reprezentative a Armatei va intona imnurile României și Uniunii Europene și vor fi arborate drapelele României și al UE.

Jurnaliștii interesați sunt invitați să participe la ceremonie. Accesul se va face între orele 10.20 și 10.50 pe la Punctul de Control nr. 3 (lângă Hotel Marriot).Biroul de Presă al Ministerului Apărării