Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 201


COMUNICAT


În perioada 1-3 iulie a.c., o delegație militară din Republica Ungaria, condusă de generalul-locotenent Zoltán SZENES, șeful Statului Major al Apărării, se va afla în vizită oficială în România, la invitația șefului Statului Major General al Armatei României, general dr. Mihail Popescu.

Vizita înaltului oficial ungar va debuta mâine, 1 iulie a.c., în Poligonul Cincu, unde va asista, împreună cu oficiali români, la tragerile demonstrative cu lansatorul LAROM și va continua cu o deplasare la Centrul Regional pentru Managementul Resurselor de Apărare din Brașov.

Miercuri, 2 iulie a.c., generalul-locotenent Zoltán SZENES se va întâlni, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu domnul George Cristian MAIOR, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, și va avea convorbiri oficiale cu generalul Mihail Popescu.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate subiecte referitoare la stadiul colaborării dintre armatele celor două țări și modalitățile de întărire a relațiilor militare bilaterale. Vor fi discutate, de asemenea, aspecte concrete referitoare la batalionul multinațional TISA, precum și probleme de interes comun privind îndeplinirea obligațiilor celor două țări în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Agenda delegației militare ungare cuprinde și vizitarea Centrului de Instruire prin Simulare din București, unicul de acest gen din Europa de Sud-Est.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General