Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan comandor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 202


COMUNICAT


Miercuri, 2 iulie a.c., de la ora 11.00, in prezenta domnului Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale, si a doamnei Elena Dumitru, ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei, va avea loc, in Bucuresti (Soseaua Oltenitei nr. 225), inaugurarea unui incubator de afaceri destinat personalului disponibilizat din armata si din industria de aparare.

La activitate au fost invitati reprezentanti ai Bancii Mondiale, Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, precum si ai altor institutii.
Incubatorul de afaceri isi propune sa sprijine firmele mici in primii doi–trei ani de functionare, prin acordarea de facilitati menite sa atenueze dificultatile inerente fazei de debut.

Astfel, vor fi puse la dispozitie spatii si utilitati aferente (initial gratuit si apoi la o chirie sub pretul pietei), se va oferi consultanta in afaceri si in vederea obtinerii de microcredite, vor fi asigurate serviciile suport (secretariat, paza) si echipamente comune (telefon, fax, copiator, masina de serviciu etc.).

Finantarea este asigurata de Banca Mondiala, prin intermediul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.
Incubatorul de afaceri isi va desfasura activitatea intr-un pavilion dezafectat al unei unitati militare, pus la dispozitie de Ministerul Apararii Nationale, iar managementul va fi asigurat de o firma de consultanta manageriala (CITAF-Bucuresti), stabilita in urma unei licitatii organizate conform procedurii Bancii Mondiale. De aceste facilitati poate beneficia personalul disponibilizat din armata si din industria de aparare care doreste sa initieze o afacere sau sa dezvolte o firma deja constituita. Selectia firmelor se face in functie de fezabilitatea proiectului de afaceri, domeniul de activitate, capitalul propriu, cererea pe piata, potentialul de dezvoltare etc.

Jurnalistii care doresc sa participe la activitate pot obtine detalii suplimentare de la locotenent-colonel Nicolae Anghelescu, Directia Management Resurse Umane, tel: 410.22.20, int. 2261 sau 2400, si de la doamna Adina Croitoru, de la Directia Comunicare a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, tel: 303.98.34.
Biroul de Presa al M.Ap.N.