Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 8


Ministrul macedonean al apărării - în vizită oficială în România


Ministrul apărării al Republicii Macedonia, Lazar Elenovski, va efectua o vizită oficială în țara noastră, în zilele de 15 și 16 ianuarie a.c., la invitația ministrului român al apărării, Sorin Frunzăverde.

În cadrul convorbirilor oficiale de la Ministerul Apărării vor fi abordate teme de interes comun referitoare la experiența României privind Planul de Acțiune pentru Aderare, la situația de securitate în Balcani și la cooperarea militară bilaterală.

De asemenea, ministrul Sorin Frunzăverde îl va informa pe oaspetele macedonean despre procesul de reformă și modernizare a Forțelor Armate ale României.

Programul delegației macedonene mai cuprinde vizite la Ministerul Afacerilor Externe și la Colegiul Național de Apărare, unde Lazar Elenovski va susține expunerea „Perspectiva NATO pentru Republica Macedonia și pentru țările din Carta Adriatică”. De asemenea, ministrul macedonean va participa la inaugurarea noului sediu al Consiliului Euroatlantic Român, unde va semna Memorandumul de colaborare între Consiliul Euroatlantic Român și Consiliul Euroatlantic Macedonean.

Luni, 15 ianuarie, ora 10.30, miniștrii Sorin Frunzăverde și Lazar Elenovski vor susține declarații de presă la sediul Ministerului Apărării. Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 09.45 și 10.15.Biroul de Presă al Ministerului Apărării