Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan-comandor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 204


COMUNICAT


In perioada 7 - 12 iulie a.c., doamna Kristin Krohn Devold, ministrul apararii din Regatul Norvegiei, va efectua o vizita oficiala in Romania, la invitatia domnului Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale.

In cadrul convorbirilor dintre cei doi demnitari vor fi abordate subiecte legate de procesul de adaptare si transformare a Aliantei dupa Summit-ul de la Praga, de integrare a Romaniei in NATO si de programele de reforma militara a armatei tarii noastre.

De asemenea, vor fi analizate stadiul si perspectivele dezvoltarii cooperarii militare bilaterale, evolutiile mediului de securitate in Europa de Sud-Est, in Afganistan si Irak, si vor fi prezentate rezultatele participarii militarilor romani la operatiile de mentinere a pacii si la campania internationala de combatere a terorismului.

Oficialul norvegian va fi primit la Presedintele Romaniei, la primul-ministru al Guvernului si la ministrul afacerilor externe. Doamna Kristin Krohn Devold si persoanele care o insotesc vor vizita, la Constanta, Comandamentul SEEBRIG si Academia Fortelor Navale.

Marti, 8 iulie, intre orele 12.20 si 12.50, cei doi ministri ai apararii vor sustine o conferinta de presa la sediul Comandamentului Operational Naval din Constanta. Jurnalistii care doresc sa participe la eveniment vor fi asteptati la Punctul de control al Comandamentului (langa Cazino) intre orele 11.50 si 12.10.

De asemenea, cameramanii si fotografii interesati pot lua imagini de la primirea cu ceremonial militar, tot marti, 8 iulie, ora 11.00, pe faleza din fata Comandamentului Operational Naval.Biroul de Presa al M.Ap.N.