Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 13


Robert Gates îi felicită pe militarii români din IrakSecretarul american al Apărării, Robert Gates, s-a întâlnit, astăzi, 19 ianuarie, la Tallil, pe timpul vizitei pe care o efectuează în Irak, cu militarii Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani”.

Robert Gates a fost însoțit de comandantul Forței Multinaționale din Irak, generalul George W. Casey Jr., și de generalul de brigadă Dan Ghica-Radu, locțiitorul șefului operațiilor statului major al Forței Coaliției.

Secretarul Apărării le-a mulțumit militarilor români pentru activitatea desfășurată în Irak, apreciind că este impresionat de modul cum aceștia acționează împreună cu ceilalți militari ai Coaliției.

Comandantul batalionului românesc, locotenent-colonelul Tudorel Dragonici, a prezentat o informare cu privire la misiunile desfășurate în sudul Irakului, subliniind cooperarea remarcabilă a militarilor români cu militarii Coaliției, prezenți în provincia Dhi Qar. De asemenea, le-a mulțumit partenerilor americani pentru suportul logistic oferit pe timpul amenajării noii tabere românești-Camp Dracula și pentru sprijinul în ceea ce privește protecția personalului pe timpul desfășurării misiunilor.

Armata SUA a dotat recent transportoarele românești cu 24 sisteme electronice („warlock“) destinate să detecteze dispozitivele explozive improvizate. Totodată, pentru creșterea mobilității pe timpul desfășurării misiunilor comune de patrulare pe principalele căi de comunicație din aria de responsabilitate, batalionul românesc a primit, spre folosință, 15 autovehicule blindate Humwee.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării