Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 17


Manifestri dedicate Zilei Unirii


Ziua Unirii Principatelor Romne va fi marcat, miercuri, 24 ianuarie a.c., n Bucureti i n marile orae ale rii, prin ceremonialuri militare i religioase, simpozioane i depuneri de coroane i jerbe de flori.

eful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, va participa, de la ora 10.00, la manifestrile ce se vor desfura n Piaa Unirii din Iai, iar de la ora 15.45, la Focani, la ceremonialul care va avea loc pe Esplanada Palatului Administrativ din Piaa Unirii.

n Bucureti, la Muzeul Militar Naional se va desfura, de la ora 10.00, concursul cu tema „Unirea Naiunea a fcut-o”, la care vor participa elevi de la colile din sectorul 6 al Capitalei. De asemenea, n incinta muzeului va fi deschis expoziia de carte intitulat „Unirea Principatelor Romne”.

De la ora 11.00, la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Dealul Patriarhiei vor fi depuse coroane de flori.

Cu acelai prilej, Biblioteca Militar Naional organizeaz expoziia de carte „24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romne”, Cercul Militar Naional, n colaborare cu Studioul de Arte Plastice al Armatei, prezint expoziia de pictur „Efigii ale Unirii”, iar Muzica Reprezentativ a Ministerului Aprrii susine un concert festiv.Biroul de Pres