Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 17


Manifestări dedicate Zilei Unirii


Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată, miercuri, 24 ianuarie a.c., în București și în marile orașe ale țării, prin ceremonialuri militare și religioase, simpozioane și depuneri de coroane și jerbe de flori.

Șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, va participa, de la ora 10.00, la manifestările ce se vor desfășura în Piața Unirii din Iași, iar de la ora 15.45, la Focșani, la ceremonialul care va avea loc pe Esplanada Palatului Administrativ din Piața Unirii.

În București, la Muzeul Militar Național se va desfășura, de la ora 10.00, concursul cu tema „Unirea Națiunea a făcut-o”, la care vor participa elevi de la școlile din sectorul 6 al Capitalei. De asemenea, în incinta muzeului va fi deschisă expoziția de carte intitulată „Unirea Principatelor Române”.

De la ora 11.00, la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Dealul Patriarhiei vor fi depuse coroane de flori.

Cu același prilej, Biblioteca Militară Națională organizează expoziția de carte „24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române”, Cercul Militar Național, în colaborare cu Studioul de Arte Plastice al Armatei, prezintă expoziția de pictură „Efigii ale Unirii”, iar Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării susține un concert festiv.Biroul de Presă