Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 21


Ceremonialul de plecare în misiune a Batalionului 495 Infanterie


Ministrul Apărării, Sorin Frunzăverde, șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, și consilierul prezidențial pentru apărare și securitate națională, general-locotenent (rezervă) Sergiu Medar, au participat vineri, 26 ianuarie 2007, la ceremonialul prilejuit de plecarea militarilor Batalionului 495 Infanterie „Căpitan Ștefan Șoverth” în misiunea “IRAQI FREEDOM” din Irak.

Ministrul apărării le-a urat succes celor 395 de militari care urmează să plece în misiune, exprimându-și convingerea că în Irak vor proba profesionalismul armatei române și, în aceeași măsură, vor dovedi respect și omenie în relațiile cu populația locală.

Consilierul prezidențial, Sergiu Medar, a subliniat necesitatea ca militarii români să dea dovadă de omenie și tact în relațiile cu localnicii din zona în care vor acționa în Irak, transmițându-le urările președintelui României, Traian Băsescu, de succes în îndeplinirea misiunii și de întoarcere cu bine acasă.

Ministrul Sorin Frunzăverde a stat de vorbă cu militarii care vor pleca în Irak și cu familiile acestora, împărtășindu-le încrederea că se vor revedea cu toții, sănătoși, în vară, la revenirea din misiune.

Batalionul 495 Infanterie „Căpitan Ștefan Șoverth” va înlocui Batalionul 811 Infanterie din Dej „Dragonii Transilvani”, care participă la misiune în teatrul de operații irakian din luna august 2006. Militarii români acționează în cadrul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, sub comandă britanică, fiind dislocați la Tallil.


Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării