Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 27


Vizita în Statele Unite ale Americii a ministrului apărării, Sorin Frunzăverde


Ministrul Apărării, Sorin Frunzăverde, se află în Statele Unite ale Americii, unde a fost invitat să participe joi, 1 februarie a.c., la National Prayer Breakfast (Micul Dejun Național de Rugăciune) organizat în fiecare an, începând din 1952, și găzduit de președintele Statelor Unite ale Americii.

Miercuri, 31 ianuarie a.c., ministrul Sorin Frunzăverde, care este însoțit în vizita din Statele Unite ale Americii de șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, s-a întâlnit la Washington cu adjunctul consilierului președintelui Statelor Unite pentru securitate națională, J.D. Crouch, și cu membri ai Legislativului American: senatorul Carl Levin, președinte al Comisiei Senatoriale pentru Forțele Armate, congresmanul Solomon Ortiz, președinte al Subcomisiei Camerei Reprezentanților pentru Forțele Armate, congresmanii Frank Wolf, Cristopher Smith, John Warner și John McCain.

În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte privind colaborarea bilaterală în domeniul militar, inclusiv prezența trupelor americane în facilitățile puse la dispoziție pe teritoriul românesc, securitatea regională și stabilitatea în Balcanii de Vest, regiunea Mării Negre și Orientul Mijlociu. De asemenea, au fost avute în vedere relația NATO - Uniunea Europeană și participarea României la operațiunile din Irak și Afganistan.

Interlocutorii americani au apreciat unanim și pozitiv contribuția țării noastre la lupta împotriva terorismului în toate teatrele de operații în care militarii români sunt prezenți, profesionalismul acestora și modul în care România își respectă angajamentele asumate față de partenerii și aliații săi.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării