Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 31


Ceremonial de predare-primire în Irak


În tabăra românească “Dracula” din Irak, a avut loc astăzi ceremonialul predării-primirii mandatului, în cadrul misiunii „Iraqi Freedom”, între Batalionul 811 Infanterie “Dragonii Transilvani” și Batalionul 495 Infanterie „Căpitan Ștefan Șoverth”.

Activitatea a avut loc în prezența generalului de brigadă Ion Chirănescu, reprezentantul Comandamentului 2 Operațional Întrunit „Mareșal Alexandru Averescu”, și a generalului de brigadă Dan Ghica-Radu, locțiitorul șefului operațiilor din statul major al Forței Coaliției.

Militarii români acționează în cadrul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, participând la crearea unui climat de pace și stabilitate în Irak.

“Dragonii Transilvani” au îndeplinit, pe parcursul celor șase luni în provincia Dhi Qar, misiuni de pază, însoțire și patrulare pentru securizarea căilor de comunicație. De asemnea, militarii români au dezvoltat și finalizat o serie de proiecte de realizare a sistemelor de alimentare cu apă, canalizare și energie electrică în câteva localități din provincia Dhi Qar, precum și construcția unei școli pentru copiii irakieni.

Pe timpul misiunii, Drapelul de Luptă al Batalionului 811 Infanterie a fost decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemne de război, conferit prin Decret Prezidențial pentru rezultate deosebite obținute în procesul de instruire și în misiunile de stabilizare și reconstrucție îndeplinite în teatrul de operații din Irak.

Comandantul Batalionului 811 Infanterie, locotenent-colonelul Tudorel Dragonici, împreună cu mai mulți militari ai batalionului, au primit medalii și distincții din partea oficialităților militare americane și irakiene.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării