Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 50


Ceremonial militar la Batalionul 811 Infanterie din Dej


Ministrul apărării, Sorin Frunzăverde, și șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, vor fi prezenți, miercuri, 21 februarie a.c., începând cu ora 13.30, la sediul Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani” din Dej, la ceremonialul de întoarcere în țară a militarilor care, timp de șase luni, au participat la efortul de stabilizare și reconstrucție a Irakului, în cadrul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, fiind dislocați la Tallil.

“Dragonii Transilvani” au îndeplinit peste 1200 de misiuni de patrulare, cercetare, escortă, pază și securitate a raioanelor de dislocare, acțiuni umanitare și cu focus medical. Militarii batalionului au o bogată experință profesională, dobândită în misiunile internaționale din Kosovo (BELUKROKOS-2002) și Irak (ANTIKA BABILONIA-2003). Ei au fost înlocuiți, în teatrul de operații irakian, de camarazii lor din Batalionul 495 Infanterie “Căpitan Ștefan Șoverth”, din București.

La eveniment au fost invitate oficialități militare și reprezentanți ai administrației locale.

Jurnaliștii interesați pot obține detalii suplimentare de la ofițerul de relații publice al Batalionului 811 Infanterie, căpitan Cornel Mituț, telefon: 0723 282 175.Biroul de Presă al Ministerului Apărării