Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 62


Analiza stării Departamentului pentru Armamente pe anul 2006


Miercuri, 07 martie a.c., a avut loc, în prezența ministrului Apărării, Sorin Frunzăverde, și a șefului Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, bilanțul activității desfășurate de Departamentul pentru Armamente în cursul anului trecut.

Restructurarea și transformarea forțelor armate nu înseamnă doar reducerea efectivelor, a spus în context ministrul Apărării, Sorin Frunzăverde, ci și o eficientă înzestrare și echipare a personalului. Având în vedere că în anul curent se preconizează inițierea procedurilor pentru șase programe majore de înzestrare pentru Armata României, precum și valorificarea bunurilor aflate pe stoc, ministrul Frunzăverde a cerut respectarea cu strictețe a normelor în vigoare referitoare la derularea procedurilor de achiziție, insistând și asupra optimizării procedurilor din domeniul valorificărilor.

Departamentul pentru Armamente este structura specializată din cadrul Ministerului Apărării a cărei misiune de bază este managementul programelor majore de achiziții și înzestrare cu sisteme de armament și echipamente militare, proces care se desfășoară în strânsă corelație cu noua structură a forțelor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării