Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 62


Analiza strii Departamentului pentru Armamente pe anul 2006


Miercuri, 07 martie a.c., a avut loc, n prezena ministrului Aprrii, Sorin Frunzverde, i a efului Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, bilanul activitii desfurate de Departamentul pentru Armamente n cursul anului trecut.

Restructurarea i transformarea forelor armate nu nseamn doar reducerea efectivelor, a spus n context ministrul Aprrii, Sorin Frunzverde, ci i o eficient nzestrare i echipare a personalului. Avnd n vedere c n anul curent se preconizeaz iniierea procedurilor pentru ase programe majore de nzestrare pentru Armata Romniei, precum i valorificarea bunurilor aflate pe stoc, ministrul Frunzverde a cerut respectarea cu strictee a normelor n vigoare referitoare la derularea procedurilor de achiziie, insistnd i asupra optimizrii procedurilor din domeniul valorificrilor.

Departamentul pentru Armamente este structura specializat din cadrul Ministerului Aprrii a crei misiune de baz este managementul programelor majore de achiziii i nzestrare cu sisteme de armament i echipamente militare, proces care se desfoar n strns corelaie cu noua structur a forelor.

Purttorul de cuvnt al Ministerului Aprrii