Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 213


COMUNICAT


In zilele de 10 si 11 iulie a.c., Institutul pentru Studii Politice de Aparare si Istorie Militara, impreuna cu Institutul pentru Studii Strategice Nationale al Universitatii Nationale de Aparare din Washington D.C., Centrul European pentru Studii de Securitate "George C. Marshall" din Garmisch Partenkirchen (R.F. Germania) si Asociatia Euroatlantica "Manfred Wörner", organizeaza, la Sala de Marmura a Cercului Militar National, seminarul international cu tema: "Securitatea in sud-estul Europei dupa extinderea NATO si UE din 2004".

La manifestare vor participa personalitati politice si militare, specialisti, experti, cercetatori din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Georgia, Marea Britanie, FYROM, Republica Moldova, Romania, Serbia si Muntenegru, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Ucraina, reprezentanti ai Centrului "George C. Marshall", Centrului pentru Controlul Democratic al Fortelor Armate (Geneva), precum si ai unor institutii nationale si organizatii non-guvernamentale.

Pe parcursul discutiilor vor fi abordate aspecte legate de caracteristicile mediului de securitate din Europa de Sud-Est, impactul dublei extinderi asupra viitorului regiunii, perspectivele NATO si ale implicarii americane in zona, relatiile NATO-UE si implicatiile pentru securitatea din Caucaz s.a.

Reuniunea se inscrie in seria de manifestari stiintifice traditionale organizate cu sprijinul generos oferit de Institutul de Studii Strategice Nationale din Washington D.C.

Vineri, 11 iulie, intre orele 12.15 si 12.45, la Sala Maura a Cercului Militar National, va avea loc o conferinta de presa. Jurnalistii interesati sunt asteptati la eveniment.

Pentru informatii suplimentare poate fi contactat locotenent-colonelul Mihai Macuc, la secretariatul reuniunii, telefon/fax: 315.17.00; 313.79.55.Biroul de Presa al M.Ap.N.