Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 88


Ministrul apărării i-a vizitat pe militarii români din Irak


Ministrul Apărării, domnul Teodor Meleșcanu, împreună cu șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, au efectuat astăzi, 9 aprilie a.c., o vizită de informare în teatrul de operații din Irak. Din delegație au mai făcut parte șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent Teodor Frunzeti, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Constantin Croitoru, și comandantul Comandamentului 2 Operațional Întrunit, generalul-locotenent Florian Pință.

După sosirea pe aeroportul din Tallil, delegația militară română s-a deplasat în Camp Dracula pentru a-i vizita pe militarii Batalionului 495 Infanterie dislocați în Irak din luna februarie a acestui an.

În cadrul unui briefing susținut de locotenent-colonelul George Constantin, comandantul batalionului, ministrul Apărării a fost informat despre modul în care sunt derulate misiunile trupelor române în aria de responsabilitate, cooperarea cu militarii străini dislocați în zonă, precum și despre condițiile de trai asigurate militarilor români în Camp Dracula.

Domnul Teodor Meleșcanu s-a întâlnit și a discutat apoi cu militarii batalionului, interesându-se de problemele pe care le au, după care a vizitat spațiile unde aceștia își desfășoară activitatea.

În jurul prânzului, ministrul Teodor Meleșcanu s-a întâlnit, în Camp Adder, cu colonelul britanic Edward Brown, comandantul Brigăzii Înaintate Vest, ocazie cu care a fost prezentată o informare referitoare la evoluția evenimentelor din zona de responsabilitate și la modul cum își îndeplinesc misiunile militarii români.

La finalul vizitei, ministrul Apărării a luat masa cu militarii români, ciocnind tradiționalele ouă roșii cu cei care au sărbătorit Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului în teatrul de operații.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării