Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 215


COMUNICAT


George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, s-a întâlnit în cursul zilei de miercuri, 9 iulie a.c., la Baza Aeriană „Mc Dill” din Tampa, Florida, cu ofițerii români de legătură la USCENTCOM.

Cu această ocazie, secretarul de stat Maior a analizat împreună cu echipa ofițerilor români stadiul desfășurării operațiunilor din Afganistan, Irak, Cornul Africii și, în mod special, evoluția participării contingentelor românești în teatrele de operații.

George Cristian Maior a fost informat despre dezvoltarea activităților desfășurate de ofițerii români, despre modul deosebit în care aceștia cooperează cu membrii coaliției, precum și despre îmbunătățirea modalităților de colaborare dintre România și USCENTCOM.

Secretarul de stat Maior a apreciat activitatea deosebită a echipei de ofițeri de legătură, având în vedere gradul de complexitate a operațiunilor militare care urmează să se desfășoare în viitorul apropiat în Irak, fapt care a reieșit și din discuțiile cu comandanții USCENTCOM.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare