Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 115


Întâlnire româno-italiană la Ministerul Apărării


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, l-a primit luni, 23 aprilie a.c., pe ministrul adjunct al Apărării Italiei, Giovanni Lorenzo Forcieri, aflat în vizită în România.

Pe agenda discuțiilor celor doi demnitari au figurat, între altele, relațiile de colaborare militară dintre România și Italia, apreciate ca fiind foarte bune și cu posibilități reale de intensificare în viitor.

S-a subliniat, de asemenea, că militarii români și italieni au o colaborare excelentă în cadrul misiunilor din Afganistan, Bosnia-Herțegovina, provincia Kosovo și Irak, constituind un exemplu de solidaritate și cooperare în domeniul militar.

Ministrul Teodor Meleșcanu le-a mulțumit autorităților italiene pentru sprijinul pe care l-au acordat țării noastre în procesul de integrare în Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană, exprimând disponibilitatea participării României la Grupul Tactic de Luptă al Uniunii Europene, cu țară-cadru Italia, formațiune multinațională de răspuns rapid la dispoziția UE, preconizată a fi operaționalizată în semestrul al doilea al anului 2010.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării