Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Cornel Mituț

 


Comunicat nr. 125


TABĂRĂ PENTRU ÎNGRIJIREA MORMINTELOR DE RĂZBOI


Luni, 30 aprilie a.c., începând cu ora 9.00, în cazarma Brigăzii 282 Mecanizată „Unirea Principatelor” de la Focșani, se desfășoară ceremonialul de ridicare a drapelelor român și german, în cadrul deschiderii oficiale a taberei pentru îngrijirea mormintelor de război.

În perioada 29 aprilie-11 mai a.c., în localitatea Bordești (jud. Vrancea), se desfășoară o tabără româno-germană pentru îngrijirea mormintelor de război, la care participă un detașament format din rezerviști germani, comandați de colonelul (r) Karl-Heinz Schwarze și 10 militari profesioniști din Brigada 282 Mecanizată „Unirea Principatelor”, comandați de locotenentul Ovidiu Scîrleț.

Intrată deja în tradiția cooperării dintre cele două armate, activitatea are ca obiectiv reabilitarea mormintelor și operelor comemorative ridicate în memoria militarilor care au luptat în cele două războaie mondiale. Tabăra este organizată în conformitate cu prevederile Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Federale Germania privind mormintele românești din Germania și mormintele germane din România, ratificat prin Legea nr. 170/1997.

Acțiunile din județul Vrancea sunt coordonate de Secția Tradiții și Cultură Militară, din cadrul Direcției Operaționalizare, Generare și Evaluare Forțe a Statului Major General.

Jurnaliștii interesați de eveniment pot obține detalii suplimentare de la colonelul Valentin Marin (Secția Tradiții și Cultură Militară), telefon 021-319.57.03 și maiorul Sergiu Băjenaru (Brigada 282 Mecanizată „Unirea Principatelor”), telefon 0788 922 231.Secția informare și relații publice a Statului Major General