Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 153


Manifestări dedicate Zilei Eroilor


Ministerul Apărării va celebra Ziua Eroilor prin ceremonialuri militare și religioase dedicate memoriei celor care au căzut la datorie în războaie, în misiuni internaționale și în decembrie 1989.

Manifestările comemorative care vor avea loc joi, 17 mai, în localitățile unde sunt dislocate unități militare, sunt organizate în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, Asociația Națională a Veteranilor de Război și cu reprezentanți ai cultelor religioase.

Ceremonialurile de depuneri de coroane de flori din București vor avea loc, la ora 10.00, la Cimitirul Israelit “Filantropia” ( B-dul Ion Mihalache), iar de la ora 12.00, la Mormântul Ostașului Necunoscut (din Parcul Carol), Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (din fața Universității Naționale de Apărare), Cimitirul Eroilor Revoluției (Calea Șerban Vodă), Cimitirul Eroilor din Primul și al Doilea Război Mondial (din Cimitirul Militar Ghencea).

Ziua Eroilor a fost proclamată sărbătoare națională a poporului român prin Legea nr. 379 din 2003, iar manifestările dedicate acestui eveniment sunt organizate, conform tradiției creștine, în Ziua Înălțării Domnului.Biroul de Presă al Ministerului Apărării