Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 161


Ministrul Apărării l-a vizitat la spital pe militarul accidentat în Irak


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, l-a vizitat vineri, 18 mai, la Spitalul Clinic de Urgență Militar Central ,,Carol Davila”, din București, pe fruntașul Dan Daniel Porumb, accidentat în Irak, în urma răsturnării unui transportor amfibiu blindat.

Starea de sănătate a militarului este în acest moment stabilă din punct de vedere clinic. Fruntașul Porumb se află în continuare sub monitorizare medicală și primește îngrijiri de specialitate în cadrul unui program de asistență postoperatorie.

După accidentul din data de 14 aprilie 2007, militarul român a fost internat și operat la Spitalul Landstudl al bazei americane Ramstein (Germania), ulterior fiind transportat în țară.

Fruntașul Porumb face parte din Batalionul 495 Infanterie dislocat în Irak, la Tallil, din luna februarie a acestui an.

În contextul acestei vizite, ministrului Teodor Meleșcanu i s-au prezentat de către comandantul spitalului, general de brigadă Ioan Sârbu, organizarea, dotarea și funcționarea sistemului de asistență medicală din armată.

În cadrul discuțiilor cu reprezentanții comenzii Spitalulului Clinic de Urgență Militar Central ,,Carol Davila” a fost evidențiată necesitatea unui sprijin direct al conducerii ministerului pentru îmbunătățirea actului medical militar, domeniu în care Spitalul joacă un rol fundamental.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării