Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 168


Ministrul polonez al apărării, în vizită oficială în România


Ministrul Apărării al Republicii Polonia, Aleksander Szczyglo, va efectua o vizită oficială în țara noastră, în zilele de 28 și 29 mai 2007, la invitația ministrului român al Apărării, Teodor Meleșcanu.

În cadrul convorbirilor oficiale de la Ministerul Apărării, vor fi abordate teme de interes comun referitoare la Politica Europeană de Securitate și Apărare, la participarea în teatrele de operații din Afganistan și Irak și la cooperarea militară bilaterală. De asemenea, cei doi oficiali vor discuta și despre situația de securitate din zona Balcanilor de Vest și procesul de transformare al NATO.

În programul oaspetelui polonez sunt prevăzute o întâlnire, la Palatul Cotroceni, cu generalul Constantin Degeratu, consilier de stat în cadrul Departamentului Securității Naționale, vizitarea Universității Naționale de Apărare „Carol I” și a Batalionului 21 Vânători de Munte de la Predeal.

Luni, 28 mai, ora 13.15, miniștrii Teodor Meleșcanu și Aleksander Szczyglo vor susține declarații de presă la sediul Ministerului Apărării.
Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 12.30 și 13.00.Biroul de Presă al Ministerului Apărării