Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 226


COMUNICAT


Marti, 22 iulie a.c., incepand cu ora 10.00, la Cercul Militar National, Sala de Marmura, va fi sarbatorita Ziua Presei Militare. Manifestarea este prilejuita de implinirea a 144 de ani de la infiintarea, la 23 iulie 1859, a primei publicatii militare romanesti, “Observatorul militar", sarbatorirea a 65 de ani de la aparitia primului numar al revistei “Spirit Militar Modern” si a 35 de ani de la lansarea emisiunii de televiziune “Pro Patria”.
La festivitate au fost invitati reprezentanti ai conducerii Ministerului Apararii Nationale, ai categoriilor de forte ale armatei, ai institutiilor de arta si cultura, rezervisti, jurnalisti militari si civili, colaboratori, corespondenti si prieteni ai mass-media militare.
Cu prilejul acestui eveniment se va desfasura si a treia editie a "Galei Jurnalistilor Militari", in cadrul careia vor fi inmanate premiile: “Marele premiu” , “Onoare si Patrie" , “Forta Activa”, “Standard NATO”, “Arma de care aveti nevoie”, “Colonelul Ion Voinescu, intemeietorul primului ziar militar romanesc”, “Comunicare moderna”, “Europa Unita”, "Observatorul Militar", "Spirit Militar Modern", "Pro Patria", “Pro Patria – 35 de ani”, “Arhiva de Aur” si "Ora Armatei".
In premiera vor primi distinctii redactorii-sefi ai publicatiilor si emisiunilor de radio ale Ministerului Administratiei si Internelor.
Jurnalistii acreditati la M.Ap.N. sunt invitati sa participe la festivitate, marti, 22 iulie a.c., incepand cu ora 9.30.


Biroul de Presa al M.Ap.N.