Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 199


Politica de informare public a Ministerului Aprrii


Ministrul aprrii, Teodor Melecanu, a semnat Principiile Ministerului Aprrii n domeniul Informrii Publice:

„Ministerul Aprrii urmrete ca prin difuzarea de informaii corecte, complete i oportune s ofere opiniei publice, personalului armatei, mass-media, organismelor guvernamentale i neguvernamentale, posibilitatea de a analiza i a nelege problematica domeniului aprrii naionale.

Pentru realizarea acestui obiectiv, informarea public se va desfura n conformitate cu urmtoarele principii:
1. Aplicarea prevederilor Constituiei Romniei, referitoare la dreptul la informaie al persoanei, att n litera ct i n spiritul lor.

2. Furnizarea informaiilor publice se va face n mod oportun, corect, complet i nediscriminatoriu, cu respectarea reglementrilor referitoare la protecia informaiilor clasificate.

3. Asigurarea unui flux de informaii publice ctre personalul armatei, cadrele militare n rezerv i n retragere, veteranii de rzboi i membrii familiilor acestora.

4. Exceptarea informaiilor de la liberul acces se face n condiiile stabilite de lege. Informaiile nu vor fi clasificate sau oprite de la publicare pentru a favoriza sau ascunde nclcarea legii sau din dorina de a proteja organismul militar de critici.

5. Politica de informare public a Ministerului Aprrii exclude propaganda de orice fel sau informarea politic partizan.”Biroul de Pres