Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 25


COMUNICAT


Joi, 30 ianuarie a.c., la sediul Serviciului Muzicilor Militare, din Bucuresti,
s-au desfasurat bilanturile de activitate pe anul 2002 al acestei institutii, respectiv al Scolii de Aplicatie pentru Muzicile Militare.

Anul 2002 a reprezentat momentul de varf al restructurarii, astfel ca din 45 de muzici au ramas, in diferite garnizoane, 19, dintre care trei se afla in municipiul Bucuresti.

Muzicile militare au desfasurat anul trecut o bogata activitate profesionala, prin participarea la ceremonii si onoruri militare, la parada de la 1 Decembrie, Ziua Imnului National, Ziua Armatei Romaniei si alte sarbatori, precum si la activitati culturale cu caracter ostasesc, concerte de promenada in colaborare cu primariile, manifestari concertistice la nivel national si international etc.

Reprezentanti ai institutiei au participat, de asemenea, la patru festivaluri internationale organizate atat in tara, cat si in strainatate.

Scoala de Aplicatie pentru Muzicile Militare si-a desfasurat activitatea pe trei nivele de invatamant: liceal, postliceal si cursuri de cariera organizate conform cerintelor Ghidului carierei militare. Cursurile liceale cuprind si o clasa de 16 elevi proveniti din Republica Moldova. Reprezentantii Scolii de Aplicatie, recunoscuti in lumea muzicala romaneasca pentru valoarea interpretativa si maiestria lor artistica, au obtinut sapte premii la concursuri, olimpiade si festivaluri la care au participat anul trecut.
Biroul de presa al MApN