Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Aurelian Țigancov, 319.57.18

 


Comunicat nr. 209


Cinci ani de activitate a Centrului de Intruire prin Simulare


Centrul de Instruire prin Simulare organizează simpozionul cu tema “Simularea constructivă, prezent și viitor”, care se va desfășura miercuri, 20 iunie 2007, începând cu ora 10.00, la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” din București.

În cadrul simpozionului, dedicat împlinirii a cinci ani de existență a Centrului de Instruire prin Simulare (CIS), vor fi prezentate teme referitoare la locul și rolul CIS în procesul de instruire, la softul special pentru realizarea simulării constructive (sistemul JCATS), precum și la integrarea activității CIS în demersurile Alianței Nord-Atlantice privind instruirea cu sprijinul simulării.

La activitate au fost invitați să participe reprezentanți ai Statului Major General și ai tuturor categoriilor de forțe ale Armatei României.

Jurnaliștii care doresc să participe la seminar vor fi așteptați miercuri, 20 iunie, între orele 09.30 și 09.50, la intrarea principală a Universității Naționale de Apărare „Carol I” (dinspre Monumentul Eroilor Patriei).

* * *
Unitate aflată în subordinea Statului Major General, centrul oferă facilități moderne pentru instruirea prin simulare, potrivit standardelor NATO, la nivel tactic, operativ și strategic, a comandanților și statelor majore, astfel încât aceștia să fie în măsură să participe la operații militare, operații în sprijinul păcii și de răspuns la crize, precum și la acțiuni în cazul unor urgențe civile.

Acest centru oferă posibilitatea instruirii tuturor categoriilor de forțe ale armatei - terestre, aeriene și navale. Centrul utilizează sistemul JCATS (Joint Conflict and Tactical Simulation, simulări la nivel tactic și al operațiilor întrunite) ca element principal de instruire a unităților ce participă la operații împreună cu forțe ale Alianței Nord-Atlantice, precum și pentru însușirea procedurilor NATO de către studenții Universității Naționale de Apărare.
Biroul de Presă