Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Nezir Gelaledin, tel. 0722.380.138

 


Comunicat nr. 232


Vizita Sefului Statului Major General, gl.dr. Mihail POPESCU, in Italia


În perioada 28-31 iulie a.c., o delegație militară condusă de șeful Statului Major General al Armatei României, domnul general dr. Mihail POPESCU, efectuează o vizită oficială în Italia, la invitația generalului Rolando MOSCA MOSCHINI, șeful Statului Major al Apărării Italiei.

Discuțiilor oficiale dintre cele două delegații, vor aborda o serie de probleme referitoare la stadiul colaborării militare dintre armatele celor două țări și intensificarea dialogului la nivelul conducerii, pentru dezvoltarea relațiilor militare bilaterale. Cu acest prilej, cei doi șefi de state majore generale vor semna și un acord tehnic privind sprijinul logistic ce va fi acordat de către Italia contingentului român, care participă, în cadrul Brigăzii italiene “Garibaldi”, la misiunea de stabilizare și reconstrucție din Irak.
Vor mai fi discutate probleme privind procesul de restructurare și modernizare a armatelor celor două țări, făcându-se, totodată, și o informare reciprocă referitoare la situația politico-militară din Europa Centrală și de Sud-Est, precum și la eforturile celor două țări privind soluționarea situațiilor conflictuale din acest spațiu, în special cel ex-iugoslav.
În acest context, generalul dr. Mihail Popescu îi va prezenta omologului său italian diferite aspecte ale participării României la inițiativele de cooperare regională și la misiunile internaționale.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General