Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru, 0749 080 131

 


Comunicat nr. 231


Ministrul Apărării, în garnizoana Buzău


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, vizitează în cursul zilei de marți, 3 iulie, Comandamentul 2 Operațional Întrunit “Mareșal Alexandru Averescu”, din Buzău.

Delegația condusă de ministrul Teodor Meleșcanu, din care fac parte locțiitorul șefului Statului Major General al Armatei, general-locotenent Sorin Ioan, și specialiști din minister, se va întâlni cu personalul de comandă al marii unități și va fi informată despre conducerea forțelor din Armata României care acționează în teatrele de operații din afara teritoriului național.

Totodată, se va prezenta stadiul planificării și desfășurării activităților aferente exercițiilor de afirmare ROUEX 07, respectiv demonstrativ MILREX 07, exerciții ce urmează a se desfășura în această toamnă.

Ministrul Apărării va avea, de asemenea, discuții cu personalul comandamentului pentru a cunoaște, la fața locului, problemele cu care acesta se confruntă și a identifica, împreună cu oficialități din administrația locală, posibile soluții de rezolvare a aspectelor de ordin social.

Vizitarea comandamentului continuă seria activităților întreprinse de ministrul Teodor Meleșcanu de la preluarea mandatului, pentru cunoașterea și rezolvarea operativă a problemelor care privesc creșterea calității vieții personalului militar și civil din Ministerul Apărării și de concentrare a efortului pentru operaționalizarea forțelor, conform angajamentelor României asumate la NATO și UE.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării