Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 232


Vizita oficială a ministrului estonian al apărării în România


Ministrul Apărării al Republicii Estonia, Jaak Aaviksoo, va efectua o vizită oficială în țara noastră, în zilele de 4 și 5 iulie 2007, la invitația ministrului român al Apărării, Teodor Meleșcanu.

În cadrul convorbirilor oficiale de la Ministerul Apărării, vor fi abordate teme de interes comun referitoare la problematica de securitate din Regiunea Extinsă a Mării Negre, contribuția României la campania internațională de combatere a terorismului și devoltarea relațiilor militare româno-estoniene.

De asemenea, cei doi oficiali vor discuta și despre aspecte ale Politicii Europene de Securitate și Apărare (dezvoltarea capacităților europene de apărare, operațiunile UE de gestionare a crizelor) și ale Agendei Summit-ului NATO din 2008, de la București.

În programul oaspetelui estonian sunt prevăzute primiri la Administrația Prezidențială și la Ministerul Afacerilor Externe, precum și participarea la un exercițiu demonstrativ prezentat de către militarii Batalionului 21 Vânători de Munte din Predeal.

Miercuri, 4 iulie, ora 17.30, miniștrii Teodor Meleșcanu și Jaak Aaviksoo vor susține declarații de presă la sediul Ministerului Apărării.

Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 17.00 și 17.20.Biroul de Presă al Ministerului Apărării