Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 268


Batalionul 812 Infanterie revine acasă după o misiune încununată cu succes în Afganistan


Ministrul apărării, Teodor Meleșcanu, și generalul locotenent Sorin Ioan, locțiitorul șefului Statului Major General, vor participa miercuri, 8 august, ora 11.30, la ceremonialul prilejuit de revenirea în țară a militarilor din Batalionul 812 Infanterie “Șoimii Carpaților” din Bistrița, care au participat la misiunea ISAF III în teatrul de operații Afganistan.

Principalele misiuni, desfășurate în perioada ianuarie – iulie 2007, au vizat asigurarea stabilității și securității provinciei Zabul, în cooperare cu Forțele Naționale Afgane de Securitate (ANSF), sprijinirea ANSF privind executarea patrulelor de rutină pe graniță, intervenția în sprijinul Poliției Naționale Afgane (ANP) pentru executarea de misiuni de patrulare pentru asigurarea libertății de mișcare pe rutele de comunicație. Militarii bistrițeni au executat în total 459 de misiuni de patrulare și 154 de misiuni pentru securizarea rutelor alternative.

Pe durata misiunii s-a urmărit menținerea dialogului permanent cu liderii provinciali, autoritățile civile și liderii tribali, sprijinirea operațiilor executate de PRT (Provincial Reconstruction Team) și a dezvoltării structurilor guvernamentale afgane, facilitarea asigurării proiectelor și programelor de dezvoltare în zona ZABUL iar, în limita mijloacelor și capabilităților, executarea de misiuni CIMIC.

Pentru activitatea desfășurată în misiune, pe data de 29 aprilie, comandantul RC South generalul Ton Van Loon le-a acordat militarilor bistrițeni Medalia NATO-ISAF.

Jurnaliștii interesați de eveniment vor fi așteptați miercuri, 8 august, între orele 11.00 și 11.25, la sediul Batalionului 812 Infanterie, din Bistrița, Strada Avram Iancu, nr.1. Persoană de contact, maior Mihai Mărăndel, 0743. 049.793.Biroul de Presă al Ministerului Apărării