Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: cpt.cdor. Liliana Tănase, 0788 564 162

 


Comunicat nr. 269


Accident rutier


Un autocamion militar aparținând Companiei 35 Radiolocație – Schitu a fost implicat, marți, 7 august, în jurul orei 06.30, într-un eveniment rutier, la ieșirea din municipiul Constanța. În urma accidentului un militar a decedat, un altul a fost rănit, iar mijlocul de transport a fost avariat.

Autocamionul efectua o cursă planificată pe ruta Schitu-Fetești, iar între localitățile Constanța și Valul lui Traian a acroșat din spate, cu partea dreaptă, un autovehicul de mare tonaj, staționat în afara părții carosabile. În urma impactului, plutonierul major Crivan Alex, aflat pe locul din dreapta, a decedat, iar conducătorul autovehiculului, caporalul Iacob Ion, a fost rănit grav, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

Cazul se află în curs de cercetare de către Serviciul Poliției Rutiere Constanța. De asemenea, o comisie ordonată de comandantul Comandamentului Operațional Aerian Principal investighează circumstanțele producerii acestui eveniment grav.

Ministerul Apărării este în contact cu Spitalul Județean de Urgență Constanța pentru monitorizarea stării militarului rănit și își exprimă compasiunea față de familia subofițerului decedat.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării