Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. ing. Florin Popoacă

 


Comunicat nr. 273


105 ani de sărbătorire a Zilei Marinei Române


În contextul manifestărilor dedicate aniversării Zilei Marinei Române, miercuri, 8 august 2007, ora 10.00, la Cercul Militar Național din București va avea loc un simpozion cu tema: 105 ani de la prima aniversare a Zilei Marinei Române.

„Transformarea Forțelor Navale într-o structură modernă a Armatei și a NATO”, „Considerații privind relațiile internaționale ale Forțelor Navale în ultimul an”, „Instruirea la standarde NATO în Forțele Navale”, „Strategia Statului Major al Forțelor Navale în domeniul modernizării și înzestrării cu nave și tehnică de luptă” și “Liga Navală, continuatoarea tradițiilor Marinei Române” sunt subiectele care vor fi abordate în cadrul simpozionului.

La activitate au fost invitate personalități din conducerea Ministerului Apărării, reprezentanți ai Ligii Navale Române, personal militar și civil din Statul Major al Forțelor Navale.

Participanții la simpozion vor avea posibilitatea să vizioneze o expoziție de pictură și una de carte pe teme marinărești. Totodată, Ansamblul Artistic "Doina" al Armatei și Fanfara Forțelor Navale vor susține un program artistic.

Jurnaliștii acreditați la Ministerul Apărării sunt invitați să participe la activitate, iar informații suplimentare pot fi obținute de la ofițerul de relații publice al Statului Major al Forțelor Navale, căpitan ing. Florin Popoacă, mobil: 0722.577.954.Biroul de Presă al Ministerului Apărării