Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 274


Transfer de autoritate în Irak


În tabăra românească din Camp Dracula, Tallil, a avut loc în dimineața zilei de miercuri, 8 august, a.c., ceremonialul transferului de autoritate între Batalionul 495 Infanterie „Căpitan Ștefan Șoverth” din București și Batalionul 32 Infanterie „Mircea” din Timișoara în cadrul misiunii „IRAQI FREEDOM”.

La ceremonie au participat ambasadorul României în Irak, Mihai Stuparu, comandantul Brigăzii 1 Mecanizate Britanice, generalul de brigadă James Bashall, seniorul național al României în Irak, generalul de brigadă Visarion Neagoe, șeful de stat major al Comandamentului 2 Operațional Întrunit, colonelul Gheorghe Hardon, reprezentanți ai Forței Multinaționale și ai autorităților civile și militare irakiene.

Militarii bucureșteni sunt dislocați în Irak de la începutul lunii februarie a.c și au efectuat în ultimele șase luni peste 1400 de misiuni. Acestea au acoperit patrularea în zona de operații, în vederea asigurării securității pe principalele rute de transport, paza a unor obiective importante, intervenția rapidă și acțiuni umanitare și medicale.

Infanteriștii bănățeni se află la prima participare la o misiune internațională, în cadrul căreia, în următoarele șase luni, vor contribui la asigurarea securității și stabilității în zona de responsabilitate, care se întinde pe suprafața provinciilor Dhi Qar și Al Mutanna.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării