Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru/Purtatorul de cuvant al MAp

 


Comunicat nr. 291


15 AUGUST- ZIUA MARINEI ROMÂNE


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, au participat astăzi, 15 august, la Constanța, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei Române.

Alături de un numeros public, la eveniment au fost prezenți Președintele României, Traian Băsescu, parlamentari, președinții comisiilor de Apărare din Parlament, Cristian Diaconescu și Costică Canacheu, ministrul Internelor și Reformei Administrative, Cristian David, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ai administrației publice centrale și locale, organizațiilor non-guvernamentale, veterani de război, cadre militare active, în rezervă și în retragere.

Programul activităților din acest an, al 105–lea în care de Sfânta Maria Mare este sărbătorită Marina Română, a cuprins, în principalele porturi maritime și fluviale, ceremoniale militare și religioase, depuneri de coroane și jerbe de flori la monumente reprezentative, exerciții demonstrative, jocuri marinărești, spectacole artistice.Biroul de Presă