Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 301


Dialog axat pe comunicarea modernă


Colaborarea româno-franceză pe plan militar cunoaște evoluții noi și în domeniul relațiilor publice. În acest sens, șeful Direcției Informare și Relații Publice (DIRP), col. dr. Ion Petrescu, a avut azi, 23 august, un dialog cu atașatul apărării al Franței, lt. col. Michael Lignée.

Au fost trecute în revistă repere ale unei noi abordări a relațiilor publice de către structurile de specialitate din cele două armate. Șeful DIRP a precizat principalele aspecte ale proiectului de îmbunătățire a comunicării interne în Armata României. Acesta implică și o perfecționare a comunicării externe prin difuzarea publicațiilor militare în circuitul public, experiența franceză în acest domeniu fiind una de referință.

Atașatul francez al apărării a apreciat că un viitor dialog între experții militari români și francezi, la Paris, pe probleme vizând strategii în comunicare modernă și formule publicistice atractive în presa militară, constituie un cadru adecvat pentru un schimb de experiență benefic ambelor părți.

Lt. col. Michael Lignée a remarcat în mod special noua formă a site-lui: www.mapn.ro, apreciind că DIRP folosește în prezent un stil ofensiv, favorabil informării corecte, la timp și în flux continuu, a celor interesați de problematica militară.Biroul de Presă al Ministerului Apărării