Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Gabriel PĂTRAȘCU, 0788 566 226

 


Comunicat nr. 304


Coloane militare pe ruta Mihail Kogălniceanu - Poligonul Babadag


Militarii români și americani participanți la exercițiul „Proof of Principle 2007” vor începe de luni, 27 august a.c. deplasarea către Poligonul Babadag în vederea instruirii în comun, în teren.

Pe timpul instruirii, militarii români și americani vor desfășura activități pentru formarea și perfecționarea deprinderilor de luptă de bază, cunoașterea reciprocă a armamentului și executarea tragerilor individuale.

În perioada de timp cât se vor afla în teren, militarii vor beneficia de condiții de cazare, hrănire și asistență medicală similare celor de la Mihail Kogălniceanu.

Deplasarea de la Mihail Kogălniceanu la Poligonul Babadag și retur se va efectua în cadrul unor coloane militare constituite din tehnică pe roți (transportatoare autoamfibii blinbate, transportatoare blindate ușor de tipul HMMWV și autocamioane). Coloanele militare vor fi însoțite și escortate de către echipaje ale Poliției Militare Române.

Conducătorii auto aflați în trafic în acel moment sunt rugați de către conducătorii exercițiului să respecte prevederile stipulate în Codul Rutier Român referitoare la întâlnirea pe traseu cu o coloană militară aflată în marș.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării