Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Jipa Florin

 


Comunicat nr. 308


COMUNICAT


Noul comandant al Divizei Multinaționale de Sud-Est, generalul maior Graham BINNS, a vizitat luni, 27 august 2007, campul românesc DRACULA din Baza militară multinațională de la Tallil, Irak.

Întâlnirea cu militarii români a avut loc la numai câteva zile după preluarea de către generalul britanic a comenzii Diviziei Multinaționale de Sud-Est, grupare de forțe din care face parte și Batalionul 32 Infanterie “Mircea”.

În cadrul vizitei, comandantul infanteriștilor din Timișoara, locotenent-colonelul Cristian DINULICĂ, i-a prezentat generalului BINNS structura, capabilitățile, dotarea unității, zona de responsabililitate, precum și misiunile pe care le execută militarii români în cele două provincii: DHI QAR și AL MUTHANNA.

La întâlnirea cu militarii batalionului, comandantul Diviziei Multinaționale de Sud-Est a afirmat că trupele românești se bucură de o imagine foarte bună în rândul populației irakiene, ceea ce este foarte important pentru divizia pe care o comandă, ce are în subordine și Batalionul 32 din România.

Totodată, generalul BINNS și-a exprimat încrederea în profesionalismul, devotamentul și abilitatea militarilor români și a accentuat importanța deosebită pe care o au misiunile executate de „scorpionii galbeni” pentru forțele coaliției.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării