Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Jipa Florin

 


Comunicat nr. 308


COMUNICAT


Noul comandant al Divizei Multinaionale de Sud-Est, generalul maior Graham BINNS, a vizitat luni, 27 august 2007, campul romnesc DRACULA din Baza militar multinaional de la Tallil, Irak.

ntlnirea cu militarii romni a avut loc la numai cteva zile dup preluarea de ctre generalul britanic a comenzii Diviziei Multinaionale de Sud-Est, grupare de fore din care face parte i Batalionul 32 Infanterie “Mircea”.

n cadrul vizitei, comandantul infanteritilor din Timioara, locotenent-colonelul Cristian DINULIC, i-a prezentat generalului BINNS structura, capabilitile, dotarea unitii, zona de responsabililitate, precum i misiunile pe care le execut militarii romni n cele dou provincii: DHI QAR i AL MUTHANNA.

La ntlnirea cu militarii batalionului, comandantul Diviziei Multinaionale de Sud-Est a afirmat c trupele romneti se bucur de o imagine foarte bun n rndul populaiei irakiene, ceea ce este foarte important pentru divizia pe care o comand, ce are n subordine i Batalionul 32 din Romnia.

Totodat, generalul BINNS i-a exprimat ncrederea n profesionalismul, devotamentul i abilitatea militarilor romni i a accentuat importana deosebit pe care o au misiunile executate de „scorpionii galbeni” pentru forele coaliiei.


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii