Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 318


Misiune CIMIC în Irak


Comandantul Batalionului 32 Infanterie ”Mircea” din Timișoara, locotenent-colonelul Cristian Dinulică, și șeful Planificării fondurilor pentru proiectele CIMIC din cadrul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, locotenent-colonelul Andrew Mayfield, s-au întâlnit în Camp Dracula - tabăra militarilor români de lângă Tallil, pentru a discuta despre necesitatea dezvoltării unor proiecte de reconstrucție a acestei zone a Irakului.

La discuții au mai participat ofițerul CIMIC al Batalionului 32 Infanterie, locotenentul Dragoș Condurache, și ofițerii de proiect pentru cooperarea civili –militari din cadrul Diviziei Multinaționale de Sud – Est, maiorul Richard Crow și căpitanul Ellis Harverson.

În cadrul convorbirilor, militarii români și-au arătat disponibilitatea de a dezvolta noi proiecte de cooperare civili-militari, iar reprezentanții Diviziei au apreciat modul de realizare al celor deja finalizate. “Datorită faptului că misiunile executate de militarii români au un impact major în procesul de reconstrucție a Irakului, în special în provinciile Dhi Qar și Al Mutana, proiectele promovate de ofițerul CIMIC al batalionului dumneavoastră vor fi aprobate de comanda diviziei”, a precizat oaspetele britanic.

La finalul discuțiilor, participanții au concluzionat că, în această etapă de reconstrucție a Irakului, cooperarea civili-militari reprezintă “o armă mai eficientă decât armele în sine”.

Întâlnirea dintre Dinulică și Mayfield a fost prilejuită de inspecția finală a școlii din localitatea Al Badur, aflată în aria de responsabilitate a militarilor români. Proiectul a fost promovat în luna octombrie 2006 de militarii Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani” din Dej, continuat de militarii Batalionului 495 Infanterie “Căpitan Ștefan Șoverth” din București și va fi finalizat de militarii Batalionului 32 Infanterie “Mircea” din Timișoara. Construcția propriu-zisă a fost ridicată în perioada 15 iulie – 15 august a acestui an și va fi inaugurată odată cu începerea anului școlar 2007 – 2008.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării